Direct naar de inhoud.

Activiteiten

 

Tentoonstelling 8

 

Wat kunt u zien en doen in het Streekhistorisch Centrum?

Schets van de Kanaalstreek
De permanente expositie laat de bezoeker kennismaken met de streekgeschiedenis aan de hand van oude gebruiksvoorwerpen, foto’s en panelen. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Schets van de Kanaalstreek.

Tijdelijk te zien
Eén van de kamers is gereserveerd voor wisseltentoonstellingen met uiteenlopende thema’s: van het verre verleden tot moderne kunst. De pagina Tijdelijk te zien houdt u op de hoogte van de lopende exposities.

Winkeltje bij de sluis
Vast onderdeel van de tentoonstelling is het Winkeltje bij de Sluis, waar ouderwetse kruidenierswaren in de originele verpakking te zien zijn; snoepgoed uit grootmoeders tijd is er nog steeds te koop. Meer informatie is te vinden op de pagina Winkeltje.

Agenda
Van oktober tot mei organiseert het Streekhistorisch Centrum op de zondagmiddag speciale activiteiten, zoals lezingen en concerten. Het programma voor deze en andere bijzondere activiteiten vindt u op de pagina Agenda.

Terra Westerwolda
Samen met de Historische Vereniging Westerwolde geeft het SHC drie maal per jaar een tijdschrift uit met artikelen over de geschiedenis van onze regio. Meer informatie vindt u op de pagina Terra Westerwolda.

Projecten
Het oog en hart van het Streekhistorisch Centrum reiken verder dan alleen de villa Huize ter Marse. De pagina Projecten informeert u over het schip Jatrie, het Huisje Manning en de oude Stelmakerij te Sellingen.