Direct naar de inhoud.

Muthert, 100 jaar koopmannen in Musselkanaal

Tentoonstelling

Muthert, 100 jaar koopmannen in Musselkanaal
Van 11 september 2018 tot en met 7 januari 2019
Meer info: 0599-612649/ info@streekhistorischcentrum.nl

Het Streekhistorisch Centrum vertelt de geschiedenis van de Kanaalstreek. Een geschiedenis die gekenmerkt wordt door een dynamiek van zwaar werk in het veen, het bewoonbaar maken van het voormalige moeras waar mensen afkomstig van heinde en verre zich vestigden om een nieuw leven te beginnen en middelen van bestaan vonden langs het kanaal, als schipper, landarbeider, ambachtsman of winkelier. Het familiebedrijf Muthert is één van die bedrijven die deze ontwikkeling illustreert. Hun ontwikkeling van schippersfamilie via koopmannen en handelaars tot een modern gespecialiseerd bedrijf met een internationale webshop is exemplarisch voor de ontwikkeling van de streek en de groei van de lintdorpen langs het kanaal. Niet alle bedrijven hielden het echter zo lang vol. De viering van een honderdjarig bestaan in een streek die nog maar net het 250-jarig bestaan vierde, is dan ook best bijzonder.Daarbij heeft slijterij Frans Muthert al een ruim 20 jaar durende relatie met het Streekhistorisch Centrum als bedrijfsdonateur. Reden te meer om naar aanleiding van de viering van het eeuwfeest, een tentoonstelling aan deze geschiedenis te wijden.
Het verhaal van de familie Muthert is in het kort te lezen in Veerten jaargang 3 nr. 2 van juli 2018 en uitgebreid in de brochure ‘100 jaar Frans Muthert 1918-2018’ die bij de tentoonstelling te koop is.

De tentoonstelling in het Streekhistorisch Centrum is te zien van 11 september 2018 tot en met 7 januari 2019, van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00-17.00 uur en vanaf oktober ook elke zondag van 14.00-17.00 uur. Op zondag 7 oktober houdt Bert Roossien een fotopresentatie met als thema Kruideniers in de Kanaalstreek die aansluit bij de tentoonstelling.