Direct naar de inhoud.

Collectie

 

 Collectie 13

 

Verzamelen en bewaren

In het Streekhistorisch Centrum worden foto’s, documenten, boeken, films, kranten en voorwerpen bewaard die iets te maken hebben met de geschiedenis van de Kanaalstreek en/of Westerwolde. Dagelijks werkt een groep vrijwilligers aan het digitaal toegankelijk maken van die collectie door alles te beschrijven en door foto’s en documenten te scannen. Hierdoor zijn ze tijdens uw bezoek aan het documentatiecentrum terug te vinden en te raadplegen.

Komt u bij het opruimen spullen tegen die met de streek verbonden zijn en die u zelf niet wilt bewaren? Denk daarbij aan oude koopaktes van woningen, certificaten, briefhoofden, nota’s van oude bedrijven uit de regio of andere papieren documenten, foto’s en oud filmmateriaal, neemt u dan vooral contact met ons op. De kans is groot dat wij ze in ons archief willen opnemen.

Voor de schenking van oude voorwerpen moeten we noodgedwongen strenger zijn vanwege beperkte expositie- en opslagruimte. Voorwerpen moeten aantoonbaar afkomstig uit of gebruikt zijn in de Kanaalstreek of Westerwolde en daarbij nog niet of niet in goede staat aanwezig in de collectie. Neemt u bij twijfel of iets voor ons interessant kan zijn, gerust contact met ons op via 0599-612649 of per mail.