Direct naar de inhoud.

Veerten

 

 

 

 

 

 

Nieuw nummer Veerten

april 2018

Het zesde nummer van Veerten, het tijdschrift van het Streekhistorisch Centrum is verschenen. Ieder nummer staat boordevol geschiedenis van de Kanaalstreek en de aangrenzende gebieden.

 

Beeld uit de rubriek Een Foto met een Verhaal: een kraam op het terrein van de landbouwtentoonstelling van 1912 in Stadskanaal. (Collectie Streekhistorisch Centrum)

In de nieuwste editie (april 2018) o.a.:
– De geschiedenis van de veenkoloniale aardappelteelt en aardappelmeelindustrie
– De familiegeschiedenis van oud-wethouder Jan Willem van de Kolk
– Het verhaal over Woonwagenkamp Rijsdam
– De herinneringen van Mans van der Laan
– In de serie over popcultuur het verhaal van de rockformatie Murphy McCoy

Ook de vaste rubrieken, waarin oude foto’s, krantenberichten en collectiestukken van het Streekhistorisch Centrum worden uitgelicht, ontbreken niet.
Het tijdschrift wil laten zien waar het Streekhistorisch Centrum voor staat en neemt de lezer aan de hand van leesbare en interessante artikelen mee naar onze streek, naar de cultuur en het verleden van de Veenkoloniën, van Westerwolde en van de Drentse Monden. De naam ‘Veerten’ staat voor de culturele en historische verten of horizonnen die we willen verkennen.

Donateurs van het SHC krijgen het blad automatisch thuisgestuurd en het is in de losse verkoop verkrijgbaar voor € 4,95 (zolang de voorraad strekt).