Direct naar de inhoud.

Veerten

 

 

 

 

 

Nieuw nummer Veerten

november 2017

Het vijfde nummer van Veerten, het tijdschrift van het Streekhistorisch Centrum is verschenen. Ieder nummer staat boordevol geschiedenis van de Kanaalstreek en de aangrenzende gebieden.

Bovenwanne in de glasfabriek van Meursing ca 1910. (Collectie Streekhistorisch Centrum)

In de nieuwste editie (november 2017) o.a.:
– De laatste glasmakers van Nieuw-Buinen. In 1838 werd de eerste glasfabriek opgericht, niet veel later een tweede. Aan de hand van twee van de laatste glasmakers wordt u meegenomen in de rijke historie van de glasindustrie in Nieuw-Buinen.
– Bennie Specken. Topvoetballer uit Musselkanaal.
– De geschiedenis van het Zesde Verlaat in Ter Apelkanaal.
– Reclamespeldjes in de jaren zestig. Spaarde u ze ook?
– Verzamelaars in de oude Lagere Landbouwschool in Musselkanaal.
– Drinkglazen van hotel Dopper uit 1840.

Ook de vaste rubrieken, waarin oude foto’s, krantenberichten en collectiestukken van het Streekhistorisch Centrum worden uitgelicht, ontbreken niet.
Het tijdschrift wil laten zien waar het Streekhistorisch Centrum voor staat en neemt de lezer aan de hand van leesbare en interessante artikelen mee naar onze streek, naar de cultuur en het verleden van de Veenkoloniën, van Westerwolde en van de Drentse Monden. De naam ‘Veerten’ staat voor de culturele en historische verten of horizonnen die we willen verkennen.

Donateurs van het SHC krijgen het blad automatisch thuisgestuurd en het is in de losse verkoop verkrijgbaar voor € 4,95 (zolang de voorraad strekt).