Direct naar de inhoud.

Veerten

Veerten 4-2 verschijnt begin augustus 2019

Het nieuwe nummer van ‘Veerten’ is uit 

8 april 2019

Het negende nummer van Veerten, het tijdschrift van het Streekhistorisch Centrum is verschenen.

In deze Veerten staat o.a. een interview met de in de Kanaalstreek en omstreken bekende band Quintus, artikelen over de 200-jarige Buinersluis, Stadskanaal in de Tweede Wereldoorlog waar dit voorjaar een tentoonstelling in het SHC aan gewijd is en over veld- en streeknamen, maar ook een interview met de inmiddels bekende Alteveerster Jan Geert Sterenborg die samen met zijn zus Meentje in zijn jeugd een beroemd accordeonduo vormde.

Roelof Pinxterhuis dook in de geschiedenis van het smederijgeslacht Smid in Sellingen en Jakob Been beschreef de ontsnappingspoging van vier kampgevangenen in de jaren dertig net over de Duitse grens.

Ook de vaste rubrieken waarin krantenberichten, collectiestukken en de agenda van het Streekhistorisch Centrum worden uitgelicht, ontbreken niet.

Het tijdschrift wil laten zien waar het Streekhistorisch Centrum voor staat en neemt de lezer aan de hand van leesbare en interessante artikelen mee naar onze streek, naar de cultuur en het verleden van de Veenkoloniën, van Westerwolde en van de Monden. De naam ‘Veerten’ staat voor de culturele en historische verten of horizonnen die we willen verkennen.

Donateurs van het SHC krijgen het blad automatisch thuisgestuurd en het is in de losse verkoop verkrijgbaar voor € 4,95 bij de boekhandels in Stadskanaal, Musselkanaal en Ter Apel, en uiteraard bij het Streekhistorisch Centrum zelf.

Voor meer informatie: 0599-612649 / info@streekhistorischcentrum.nl (Helen Kämink)


Op 19 december jl. verscheen: het winternummer van Veerten, tijdschrift van het Streekhistorisch Centrum. Ieder nummer staat boordevol geschiedenis van de Kanaalstreek en de aangrenzende gebieden.

Beeld uit het artikel over de geschiedenis van het postkantoor in Musselkanaal in Veerten 3-3. (Collectie Streekhistorisch Centrum)

In deze editie (december 2018) o.a.:
– Beklemrecht in de Kanaalstreek
– Het verhaal over de geschiedenis van Sellingerbeetse
– In de serie over popcultuur een interview met oud-Knoalster Henk Wijngaard

Ook de vaste rubrieken, waarin oude foto’s, krantenberichten en collectiestukken van het Streekhistorisch Centrum worden uitgelicht, ontbreken niet.
Het tijdschrift wil laten zien waar het Streekhistorisch Centrum voor staat en neemt de lezer aan de hand van leesbare en interessante artikelen mee naar onze streek, naar de cultuur en het verleden van de Veenkoloniën, van Westerwolde en van de Drentse Monden. De naam ‘Veerten’ staat voor de culturele en historische verten of horizonnen die we willen verkennen.

Donateurs van het SHC krijgen het blad automatisch thuisgestuurd en het is in de losse verkoop verkrijgbaar voor € 4,95 (zolang de voorraad strekt).