Direct naar de inhoud.

Veerten

 

 

 

 

 

 

Nieuw nummer Veerten

Binnenkort verschijnt het winternummer van Veerten, tijdschrift van het Streekhistorisch Centrum. Ieder nummer staat boordevol geschiedenis van de Kanaalstreek en de aangrenzende gebieden.

 

Beeld uit de rubriek Een Foto met een Verhaal: een kraam op het terrein van de landbouwtentoonstelling van 1912 in Stadskanaal. (Collectie Streekhistorisch Centrum)

In de komende editie (december 2018) o.a.:
– Beklemrecht in de Kanaalstreek
– Het verhaal over de geschiedenis van Sellingerbeetse
– In de serie over popcultuur een interview met oud-Knoalster Henk Wijngaard

Ook de vaste rubrieken, waarin oude foto’s, krantenberichten en collectiestukken van het Streekhistorisch Centrum worden uitgelicht, ontbreken niet.
Het tijdschrift wil laten zien waar het Streekhistorisch Centrum voor staat en neemt de lezer aan de hand van leesbare en interessante artikelen mee naar onze streek, naar de cultuur en het verleden van de Veenkoloniën, van Westerwolde en van de Drentse Monden. De naam ‘Veerten’ staat voor de culturele en historische verten of horizonnen die we willen verkennen.

Donateurs van het SHC krijgen het blad automatisch thuisgestuurd en het is in de losse verkoop verkrijgbaar voor € 4,95 (zolang de voorraad strekt).